Dagje met The Wasps naar 2 rugby interlands

Afgelopen zaterdag was het dan zover: met een touringcar vol Waspen naar 2 rugby interlands in Amsterdam. Op het programma stonden de heren interland Nederland v Portugal om de koppositie in de Rugby Europe Trophy poule en voor de dames de EK halve finale Nederland v Duitsland.

De buschauffeur had moeite om ons clubhuis te vinden. Hij dacht dat het halverwege het clubhuis van Oranje Blauw en ons clubhuis was. Door enkele jeugdspelers naar de bus te sturen om hem naar de parkeerplaats te begeleiden was hij toch nog op tijd aanwezig. Met slechts een vertraging van 60 seconden werd de reis naar Amsterdam ingezet.

Good old Henk Amelink had zijn onafscheidelijke accordeon meegenomen en al snel galmde het “Al mot ik kruupe” door de bus. Na een laatste koerscorrectie door de chauffeur, welke ervoor zorgde dat een enkeling de veiligheidsgordel toch maar omdeed, verliep de reis voorspoedig.

Een half uur voor aanvang van de heren interland kwamen we bij het Nationaal Rugby Centrum aan. Tijd genoeg om een plekje te zoeken in het druk bezette en winderige stadion. Natuurlijk werden er hier en daar de nodige begroetingen uitgewisseld omdat er veel bekenden naar Amsterdam waren afgereisd.

De heren konden het in de eerste wedstrijd helaas niet bolwerken tegen niet alleen de Portugezen maar ook de hevige wind die over de lengte van het veld blies. Op een bepaald moment begon het ook nog te regenen en kwam de regen zelfs horizontaal voorbij. Het resultaat was 18-5 verlies waardoor men nu moet hopen op een misstap van de Portugezen in de komende interlands. Onze jeugdleden bestormden na het laatste fluitsignaal van de referee het veld om een handtekening en/of foto te verzamelen van de internationals.

Gelukkig was de wedstrijd van de dames een heel stuk leuker om te kijken. Nederland speelde goed rugby en wist na de rust de 12-10 achterstand om te draaien in een klinkende 46-17 overwinning. Dit mede dankzij enkele tries van oud LadyWasp Kika Mulling. Ook na deze wedstrijd bestormde de aanwezige jeugd weer het veld voor een handtekening en een foto met hun heldin.

Iedereen zat op tijd weer in de bus terug naar Nijmegen. Met gangmakers als Henk Amelink en Sep van Kampen was het weer dolle boel. We hebben bij terugkomst in Nijmegen eerst nog de bagagerekken moeten controleren of er niet een jeugdspeler per ongeluk in achterbleef.

Serdal hartstikke bedankt voor de organisatie. Het was een zeer gezellige dag wat zeker een vervolg waard is.