IMG 1648

Een fantastisch jeugdkamp 2016

Afgelopen weekend was het zover, het kamp voor de jeugd waar meer dan 60 kinderen en een groot aantal ouders en trainers aan mee hebben gewerkt kon van start gaan.  Het Limburgse Evertsoord is de bestemming waar een mooie groepsaccommodatie is gehuurd en waar jong en oud zich prima kunnen vermaken.

Een drukte en energie dat was wel duidelijk bij vertrek maar er waren genoeg mogelijkheden deze kwijt te kunnen dit weekend. Sep en Ralph hadden met wat hulp een tokkelbaan gebouwd waar het hele weekend met volle vaart kinderen van af zijn gevlogen. Natuurlijk was het ook een weekend wat in het teken van rugby stond. Zo zijn er leuke potjes tussen de jeugd georganiseerd waarbij zeker aandacht was voor tactiek en techniek maar waarbij plezier bovenaan stond. De volwassenen dachten vol contact is net wat te veel, die hebben het (misschien wel heel verstandig met die wat oudere botten) gehouden bij touch.

Op de verschillende avonden stond tevens een vol programma. Heerlijk ouderwets en gezellig is er een kampvuur gebouwd waarbij de kinderen hun croissaintjes en broodjes konden roosteren. Verser gebakken zullen ze ze thuis waarschijnlijk niet krijgen. En natuurlijk wat is een zo’n weekend zonder een Bingo, Claudia heeft de taak op zich genomen om de nummers op te roepen en de orde te handhaven. Het schijnt dat ze nu in Waspskringen de Bingomaestro wordt genoemd, wie weet kunnen we haar contracteren voor een nieuwe kerstbingo komend jaar.

Misschien dat de adrenaline in bepaalde lichamen nog niet hoog genoeg was bij sommige kinderen, want waterskiën stond ook op het programma en voor de moedige dames en heren was er in het pikkedonker een dropping bedacht. Door iedereen met goed vervolg afgelegd, er is gelukkig niemand verloren geraakt. Waar de moedigste soldaten wellicht in de  dropping de leiding namen, hebben andere soldaten dit kunnen doen tijdens levend stratego. Van backs en voorwaartsen naar majoor, sergeant en luitenant, het zal wel vreemd aangevoeld hebben.

De laatste avond was ingeruimd voor een wat rustiger vermaak, zeker welkom voor een aantal na een avontuurlijk en vol weekend.  Zowel ouders, trainers als de kinderen, wat hebben ze genoten van de sfeer, de activiteiten en het eten deze keer verzorgd door de Hannie’s en wat is het een mooi tweede Jeugdkamp geweest. Hopelijk volgend jaar weer. Aan alle mensen die zich er voor hebben ingezet: dank voor uw inzet!

Voor foto’s check onze Facebook en ook zijn er enkele video’s op ons Youtube kanaal geplaatst.