Dag voor jeugdige scheidsrechters

Afgelopen zaterdag gingen 5 Wasps jeugdleden op uitnodiging van Rugby Nederland op weg naar Amsterdam om deel te nemen aan “De dag voor de jeugdige nummer 31 op het rugbyveld”.

Karsten van Os, Willem Chang, Puck Amelink, Roos en Lars Looten kregen tijdens deze dag workshops onder leiding van ereklasse scheidsrechters. Deze workshops stonden in het teken van “de eerste schreden als scheidsrechter op het rugbyveld” en “de scrum”. Tijdens deze workshops kregen zij ook instructies om de scheidsrechter tijdens Nederland – Zwitserland te bekijken om hem tijdens de “Meet & Greet” na de wedstrijd vragen te stellen.

Voor hun inzet tijdens de workshops en de “Meet & Greet” werden alle deelnemers beloont met een diploma en als motivatie om daadwerkelijk wedstrijden te gaan fluiten een scheidsrechtersfluit.

Hierna volgde de “Meet & Greet” met de Georgische scheidsrechter Shota Tevzvadze. Deze stond op een leuke en ontspannen manier de vragen van de deelnemers te woord. Waarna als afsluiting een groepsfoto werd gemaakt.

Als vervolg op deze trainingsdag worden de jeugdige scheidsrechters de kans geboden om later in het seizoen onder begeleiding van ervaren scheidsrechters op toernooien te gaan fluiten.

Het is nu aan de deelnemers om te gaan oefenen als scheidsrechter door rugby wedstrijden te gaan fluiten bij hun eigen club en tijdens TBM dagen.