Succesvolle kick-off Rugby Academy Oost met 5 Wasps

De Wasps feliciteert haar talentvolle jeugdleden die vrijdag 22 september het convenant van de Rugby Academy Oost in Nijmegen hebben ondertekend. Vanuit de U16 zijn dat Lisa Egberts (ook NL ladies 7’s U18) vanuit U14 Tycho Rutten, Sil Pieters, Dirk Schaafstra en Silas Rota Lecocq. Zij starten met nog 17 andere topsporters dit jaar met de Rugby Academy Oost.

Na twee introductieweken tekenden deze spelers vrijdag in Nijmegen het convenant van Rugby Academy Oost samen met Head Coach Alex Chang. In dit convenant staan de rechten en plichten beschreven tussen de Topsporter en Rugby Academy Oost. Het tekenen van het convenant is het startsein voor de rest van het jaarprogramma 2017-2018. De talenten gaan nu vol aan de bak met hun opleiding aan de SSGN in Nijmegen, waarbij ze naast reguliere schoolprogramma elke dag 2 uur rugbytraining krijgen.

De Nederlandse bondscoach Gareth Gilbert heeft na het tekenen van het convenant de Topsporters vol lof toegesproken, waarbij hij met de afsluitende woorden: “You get out, what you put into it”, duidelijk maakt dat de Topsporters zelf aan het roer staan van hun eigen succes.

Het eerste jaar van haar bestaan gaat voorspoedig van start voor Rugby Academy Oost met een lichting van 22 Topsporters, waaronder vier NL Ladies 7’s U18 selectie speelsters.

We zullen nog veel van deze spelers gaan horen!

meer info op: www.rugbyacademyoost.nl