U14 sluit Pre Season toernooi Uden af met een overwinning

Team: The Wasps U14
Datum: Zondag 26 augustus
Wedstrijd: Octopus Pre Season Toernooi
Plaats: Uden

Na een speciaal ingelaste trainingsdag op zaterdag waarbij er 2 rugby trainingen, een kickboks training en een theorie sessie op het menu stonden werd op zondag deelgenomen aan het Pre Season toernooi bij RC Octopus in Uden.

Ondanks wat onverwachte afmeldingen stonden er om 09.00 uur toch 16 spelers, allemaal met spierpijn als gevolg van de kickboks training van Joop Ubeda, klaar in Uden.

De eerste wedstrijd was meteen een pittige, namelijk tegen de U14 van RC Octopus. Wij weten niet wat ze daar in Uden door het drinken en eten doen maar het merendeel van hun spelers was 3x zo groot als de onze. Onze 1e jaars waren niet alleen geïmponeerd door de fysieke overmacht van Octopus maar ook dat ze voor het eerst op een heel rugbyveld moesten spelen. Desondanks bleef de schade beperkt tot een 6-0 nederlaag. Helaas raakte Tjibbe geblesseerd en kon niet verder spelen. Bij nader onderzoek bleek het achteraf gelukkig allemaal mee te vallen.

De 2e wedstrijd tegen Tilburg ging bij vlagen al wat beter maar het resultaat was echter wederom een 6-0 nederlaag.

In de 3e wedstrijd tegen Rotterdam was de instelling van begin af aan anders. De tegenstander was qua postuur gelijkwaardig dus werd het meteen meer een wedstrijd. Er werd weliswaar nog niet gescoord en met 4-0 verloren maar er waren wel goede tackles en mooie linebreaks te zien.

In de wedstrijd om de 7e en 8e plaats tegen VetsBurg leek zich het scenario van de voorgaande wedstrijd te voltrekken doordat we snel met 3-0 achterstonden. Hierna volgde echter een verrassende ontknoping nadat Martèl, net voor de rust, onze 1e try wist te drukken. In één keer was het geloof er: we kunnen scoren! Vanaf dat moment veranderde de wedstrijd compleet en wisten wij door goed teamwork 3 mooie tries van Tyler, Mateo en Roos te creëren waardoor wij met 4-3 wisten te winnen. Hierdoor werd het toernooi toch met een goed gevoel afgesloten.

Al met al kan de U14 terugkijken op een leuk en leerzaam weekend en kan er verder gewerkt worden aan de ontwikkeling van het team om klaar te zijn voordat de competitie op 22 september begint.