De Bal Wordt Het Veld Opgebracht Aan Bij De Start Van De Heren Finale In 2017

Veertigste Marikentoernooi van rugbyclub The Wasps

— PERSBERICHT —

Nijmegen – Aanstaande zaterdag 26 mei houdt de Nijmeegse Rugby Club The Wasps voor de veertigste keer haar jaarlijkse Marikentoernooi. Op de rugbyvelden van de club, op het sportpark Staddijk in Nijmegen-Zuid, strijden zeven herenteams om de Roland Aalbersbokaal, terwijl vier damesteams het tegen elkaar opnemen voor de Marikentrofee.

Tussendoor is er nog een jeugd-activiteit van Rugby Nederland, de overkoepelende sportbond. Die houdt namelijk tegelijkertijd een toernooi voor meisjesteams van Onder 16 en Onder 14 jaar.

Net als voorgaande jaren wordt door de senioren 10-a-side rugby gespeeld worden. Hierbij staan slechts tien spelers op het veld in plaats van de gewoonlijke vijftien. Deze snelle variant van rugby zorgt voor spectaculaire wedstrijden die op hoog tempo gespeeld worden.

Uiteraard wordt de dag omlijst met bij het mooie weer passende hapjes en drankjes, inclusief de beruchte versnaperingen van het All Blacks BBQ team.

De toernooien beginnen om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur als de finales worden gespeeld. Daarna volgt de prijsuitreiking en wordt de dag afgesloten met een daverend feest.

 

Wasps stellen de bal veilig na een tackel

In de strijd om te bal staat een Wasp op na een tegenstander getackeld te hebben

De bal wordt het veld opgebracht aan bij de start van de heren finale in 2017