Photo Lisa Egberts EK 2018

Lisa Egberts geselecteerd voor EK Rugby Sevens

— PERSBERICHT —

Nijmegen – Het Nijmeegse rugbytalent Lisa Egberts is geselecteerd voor het EK Rugby Sevens. Dit maakte de Nederlandse bondscoach Sascha Werlich vrijdag bekend.

Rugby Sevens is de olympische variant van Rugby. Bij Rugby Sevens duurt een wedstrijd slechts twee keer zeven minuten en bestaat een team uit zeven spelers. Het spel is daardoor sneller, korter spectaculairder dan de traditionele variant.

Het EK vindt plaats in het weekend van 28-29 april in Vichy, Frankrijk. Daar start Egberts met de selectie in Poule D tegen Ierland, Litouwen en Andorra.

Egberts begon haar rugbycarrière bij de Nijmeegse Rugby Club The Wasps, waar zij de overstap naartoe maakte vanuit het judo. Een goede basis bleek, waardoor haar inzet niet onopgemerkt bleef. Zij werd als snel gevraagd om deel te nemen aan het Rugby Sevens selectieprogramma van Rugby Nederland in Amsterdam, waar zij wekelijks trainingen volgt.

Om zich verder te ontwikkelen volgt Egberts ook een topsportprogramma bij Rugby Academy Oost in Nijmegen, één van de officiële Regionale Trainings Centra van Rugby Nederland, waar zij studie en rugby combineert.

Haar ambitie is om voor Nederland uit te komen op de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs. Vanaf volgend seizoen speelt zij voor The LadyWasps.

Dit persbericht is ook gepubliceerd door De Brug Nijmegen