Gtbm Dag

Drukte op de GTBM-dag Wasps

Het was weer zover de regionale GTBM-dag werd gehouden bij de Wasps. Jeugdspelers vanuit de hele omgeving zijn naar de Staddijk gekomen om van het rugby te proeven en verschillende oefeningen uit te voeren. Het was wederom niet zuinig: maar liefst 120 kinderen namen deel en deze keer ook voor de allerjongsten van zes jaar!

Voor een heleboel mensen betekende dit vroeg uit de veren op zaterdagochtend want om half 10 werden de mensen welkom geheten op  jawel, de middenstip, om daarna langzaam te beginnen aan de dag. De teams werden opgedeeld in een viertal leeftijdscategorieen zodat fysiek iedereen het aankan en met zijn eigen leeftijdsgenootjes kan spelen.

De teams krijgen hierbij aanwijzingen van een hoop ervaren mensen en worden begeleid door zowel ouders als betrokken clubmensen. Zo zijn er betrokken ouders die U6 hebben begeleid maar ook reguliere trainers, spelende leden en hulp van andere clubs was aanwezig om de dag te laten slagen. Ook  Alex Chang, oud-bondschoach van Nederland, was aanwezig om de jeugd is flink aan de bak te laten gaan. Ze krijgen diverse leermomenten en spelsituaties voor hun neus om ze kennis te laten maken met de ins en outs van het rugbyvak. Hopelijk kunnen we daar bij de Wasps en ook bij de andere verenigingen later de vruchten van plukken.

Er werd afgesloten met een overheerlijk broodje knak die ze zeker welverdiend hadden. Gelukkig is was het de ochten droog en een prima temperatuurtje, zo kon de warme chocomel nog even achterwege blijven. Daarna was het rugby zeker nog niet afgelopen want U14 en U16 speelden hun wedstrijd op de Staddijk: beide gewonnen. Een topdag wederom met alle credits naar de vrijwilligers, op naar de volgende!