08102016u1601

Wawa’s Junioren vs Junioren SBN 46 – 27

Afgelopen zaterdag 8 september 2016, speelden onze Junioren hun eerste thuiswedstrijd in Nijmegen, na 2 gewonnen uitwedstrijden. Tegenstander was SBN, het clusterteam bestaande uit spelers van Scrumboks Tiel, Rugbyclub Betuwe uit Bemmel en rugbyclub Nieuwegein.
De rugbyzon was ons weer eens goedgezind en scheen volop. Met 23 aanwezige spelers hadden we maar liefst 8 wisselspelers. Dit zorgde gedurende de wedstrijd voor nogal wat onhandigheid en hilariteit bij het wisselen, aangezien we slechts 18 shirts en broekjes hadden in de teamkit. Het bleek voor sommigen een hele klus om snel het shirt uit te trekken en af te staan aan een wisselspeler.

08102016u1602
De afwezigheid van vaste coach Fred werd prima opgelost door onze voorzitter en trainer Freek. We startten met een sterke basisopstelling met veel ervaren spelers. Dit resulteerde al gauw in een mooie try van Ronan . De conversie, vanaf een hele lastige plek aan de rechter zijlijn, werd bijna gescoord door Guilliano, maar helaas belandde zijn poging op de lat. Iets daarna scoorde Max een try over de linker kant van het veld. Na een foute pass onzerzijds scoorde SBN tegen. Ondanks dat we veel scrums verloren, wisten we de voorsprong in de eerste helft uit te breiden naar 27-8 via o.a tries van Simon, Wouter en Ronan.
In de 2e helft maakten we veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om door te mogen wisselen, zodat alle spelers aan bod kwamen (voor sommigen op een ongebruikelijke positie). Zo vond Sophie het lastig om op de wing te moeten spelen, maar ze deed het op die plek uitstekend met een paar hele goede tackles op bijna doorgebroken spelers van SBN. Ook Mees kwam aan spelen toe: zijn allereerste officiële rugbyminuten!
SBN werd steeds sterker door veel rucks te winnen. Hierdoor scoorden ze 3 tries achter elkaar. We moesten heel hard knokken om de wedstrijd niet weg te geven. Gelukkig werd dat ook gedaan! Simon en Ronan scoorden tegen en een paar minuten voor tijd besliste Guilliano de wedstrijd met een zwaar bevochten try, waardoor de Wawa’s ook hun 3e competitiewedstrijd wonnen, met 46-27 als eindstand.

Slotopmerking:
In het kader van de estafettewedstrijd “Schoenen vergeten” wist Guido de estafette stok vakkundig over te nemen nadat Matthijs, Simon en Falk de stok eerder hadden gehad. Wie wordt de volgende?