Site Tour Heren

Wasps op bezoek bij Peny Banc

Afgelopen weekend was het zover voor het herenteam: de Tour naar Wales. Dit was niet zomaar een Tour want de club kent een lange historie met de rugbyclub uit dit kleine plaatsje. Sinds tientallen jaren is er een hechte vriendschap ontstaan tussen beide clubs waarbij men elkaar over en weer bezocht maar de laatste jaren was het een beetje stil alhoewel er nog wel persoonlijke tripjes met  elkaar zijn uitgewisseld.  Dit jaar is er weer een mooi nieuw hoofdstuk aan toegevoegd.
De heren van de Wasps kwamen tijdens de wedstrijd helaas kwaliteit te kort om echt goed tegenwicht te bieden aan de heren van de Tigers, zij kennen de kneepjes van het vak toch een stuk beter. Na de wedstrijd zijn er zoals het hoort, beleefdheden uitgewisseld en in het clubhuis van de Wasps is binnenkort het nieuwe logo van de Peny Banc Tigers te zien. In Peny Banc zal hopelijk binnenkort de vlag van de Wasps hoog in het vaandel wapperen. De heren werd een goede maaltijd voorgeschoteld waardoor de bodem er lag voor een hoop heerlijke pale ale, lager en ook Nederlandse jenever die de Welsh hadden gekregen als bedankje. Uiteindelijk na een hele middag en avond werd om 12 uur de bus opgezocht en terug gereden naar Cardiff.
Er zijn plannen in Peny Banc om volgend jaar onze kant op te komen, daar hopen we natuurlijk op! Dan kunnen we ze kennis laten maken met onze Nederlandse rugby gastvrijheid.