100ste

Wasps verwelkomen 100ste jeugdlid!

Het is zover, vol trots kunnen we zeggen dat we een nieuwe mijlpaal hebben bereikt: het 100ste jeugdlid is een feit. Luuk Telman die zijn kunsten bij het U10 team laat zien, mag zich de gelukkige noemen. Dit werd afgelopen week gevierd met een klein feestje in het clubhuis, daar kwam de jeugd op vrijdagavond tezamen om het nieuws te vieren. Luuk kreeg een klein aandenken en voor de rest van de jeugd was er cake en drinken geregeld.

Het is best opmerkelijk nieuws als je je bedenkt dat we in het seizoen 2012-2013 nog maar 5 jeugdleden hadden. Dat kun je nog eens een groei noemen! Nu is de club langzaam aan het toewerken naar jeugdteams die allemaal gevuld zijn met eigen Wasps spelers zodat er we bij elke leeftijdscategorie een echt Wasps team krijgen en de competitie in kan gaan. Dit biedt een mooie toekomst voor de senioren die daar natuurlijk later de vruchten van plukken.

De rol van vrijwilligers is voor deze ontwikkeling ontzettend belangrijk geweest, zij hebben ervoor gezorgd dat de jeugd er staat zoals die nu is. De groeiende aandacht voor rugby heeft er zeker aan bijgedragen maar het voortouw dat door de verantwoordelijken van de jeugd is genomen is essentieel, hulde aan hen. Hopelijk kunnen we de groei doorzetten en zo de stabiele basis die er nu is uitbreiden. De groei is zeker niet gestopt want op dit moment zitten we zelfs al op 106 jeugdleden.