Vacature Bestuurslid Wedstrijdsecretaris

De wedstrijdsecretaris (ws) is een spilfunctie. Je bent niet per sé zichtbaar voor leden en spelers, maar je ziet wel alles wat er binnen onze vereniging en andere verenigingen gebeurt. De vacature staat open vanaf seizoen 2018/2019.

1. Je bent eindverantwoordelijk voor de organisatie van alle wedstrijden en toernooien die we spelen.
Elk team in onze club heeft een eigen coach en teammanager. De coach en teammanager ™, en de coach, tm en ws van de andere vereniging zijn je belangrijkste partners hierin. Samen met hen zorg je dat er een veld is, een scheidsrechter, en dat spelers weten waar en hoe laat ze moeten zijn. Je bouwt een enorm netwerk aan contacten met andere ws’en, coaches en tm’s, in binnen- en buitenland. Op die manier positioneer je The Wasps als een gevraagde/gevreesde/bekende tegenstander.

2. Je bent het enige aanspreekpunt voor de competitieleider van RugbyNederland (RN).
Namens de competitieleider zorg je ervoor dat voor, tijdens en na een wedstrijd het Voorschrift Wedstrijdwezen (VWW) van RN door het eigen team en dat van de tegenstander nageleefd worden. Je werkt hierin vooral samen met de tm van je eigen team. Je zorgt hiermee dat wedstrijden eerlijk en ordelijk verlopen.

3. Je voert de wedstrijd- en spelersadministratie (administratieve taak).
Je zorgt via het systeem Erugby dat alle formaliteiten rond wedstrijden en toernooien in orde zijn. Je bent domeineigenaar van de module wedstrijdsecretaris in Erugby. Dat is o.a.
A. Aanmelden van teams aan het begin van de competitie. Verder het versturen van uitnodigingen, het registreren van claims, het assisteren van scheidsrechters door uitgifte van inlog en het controleren op het juist ingevuld zijn van wedstrijdformulieren. Je belangrijkste partners hierin zijn de tm en de ref en evt. je collega ws van de andere club.
Je zorgt hiermee dat alle belangrijke gegevens van een wedstrijd of toernooi correct zijn en vastgelegd.
B. Het bijhouden van de spelersadminstratie, door aanmelden van leden als spelers, het aanvragen van dispensaties en clearances. De basis van de spelersadministratie is de ledenadministratie. Hierin werk je samen met de secretaris en de penningmeester.
Je zorgt hiermee dat elk lid dat spelen wil, gerechtigd is om te spelen.

4. Je maakt deel uit van het bestuur van onze vereniging. 
Eén keer per maand vergadert het bestuur en praat je en beslis je mee over alle dingen die spelen in onze club.

 

Benodigde tijd:

1. Variabel. Minstens 30 minuten per week

2. Variabel. Gemiddeld 20 minuten per week

3. Vast. Ongeveer 10 minuten per week.

4. Vast. 2,5 uur per maand.

 

Bij interesse en voor meer informatie, mail naar info@wasps.nl