IMG 20161126 WA0027

U10 (Benjamins) Bondsdag Arnhem 26 november 2016

Op een mistige zaterdagochtend stonden de jongens en meiden van de U10 te wachten op hun eerste tegenstander uit Zwolle. Erg laat kwam die alsnog opdagen, zodat het treffen beperkt bleef tot slechts 1 helft, waarin de Wasps niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel.

In de daaropvolgende wedstrijden werden een Gelre mixteam en een Wageningen/Wild Rovers-team met 12-1 en 5-3 aan de kant gezet.

Hierna volgden twee zware potten tegen gelijkwaardige tegenstanders: 1-1 tegen SBN en 2-2 tegen Twente. In de eindstand van de poule bleek SBN 1 puntje meer te hebben, zodat de verkorte wedstrijd tegen Zwolle achteraf een finaleplaats gekost lijkt te hebben.

In de wedstrijd om de derde plaats moest er wederom tegen de Wageningen/Wild Rovers aangetreden worden, en de pijp leek leeg: al snel keken we tegen een 0-3 achterstand aan en met 2-5 kwam het rustsignaal. Geen idee wat er in de bidons zat, maar na de rust domineerden de Wasps de wedstrijd en kwam men terug tot 5-5. Tot tweemaal toe ging een try op het allerlaatste moment niet door, maar uiteindelijk werd er eendrachtig toch een 6e keer gescoord met een derde plaats als eindresultaat, zonder een wedstrijd te verliezen. Coach Rob werd door een enthousiaste toeschouwer ondertussen flink op zijn schouder geslagen, zo had men genoten van die laatste pot. Zoals de beste man al opmerkte: “Dat is rugby!”

Dat de Wasps ook nog werden gekozen tot winnaar van de sportiviteitsprijs (een lekkere taart) maakte de terugreis tot een heel aangename.